Vaš mirisni dom

Mmmmmmmm,taj miris! Oaza mira u vašem domu.
Relaksirajući i opuštajući mirisi pozitivno deluju na vas i vaše raspoloženje a i vaš dom pretvaraju u miran i miristan kutak.
Mirisne sveće su  In ali ima još puno načina na koji možete svoj dom pretvoriti u ono što želite.

Ukoliko volite voće i mirisna jutra u voćnjaku onda su ovo pravi načini da taj miris prenesete i u svoj dom:

1. Mirisni jastučićiMirisne jastučiće možete staviti u ormar ili pak na neku komodicu,po izboru.

Pamučnu maramicu ili rupčić preklopite po sredini sa svake strane i izglačajete.Stranice se moraju međusobno poklapati kao kod omotnice.Odaberite konac odgovarajuće boje i s nekoliko uboda sašijte unutrašnje rubove.Zaklopac ukrasite šljokicama,biserjem itd.Ovisno o veličini jastučića pomešajte 4 dela vratića,2 dela lavande,1 deo ruzmarina,1/2 dela mlevenog korena perunike te mešavinom napunite jastučić.Zaklopac učvrstite s nekoliko uboda. 2. Mirisne kugle

Ukoliko volite naranče volećete i naše mirisne kugle.

Narandžu oblepite dvema lepljiivim trakama.U slobodnu koru nabodite klinčiće tako što ste prethodno tankom iglom za pletenje načinili rupice.
Pomešajte muškatni oraščić i prašak cimeta u prah uvaljajte naranče.Umotajte ih u papirnatu salvetu i osušite na toplom mestu.Pažljivo odlepite lepljive trake,naranču omotajte lepom svilenoom trakom,zavežite mašnu te je spremite na vama prigodnom mestu (npr. u košaru).
3. Mirisne sveće


 Za sve one koji ipak vole mirisne sveće evo način kako ih same možemo spraviti,mada nam je mnogo jednostavije ih kupiti gotove.U loncu otopite 1kg parafina i 250g pahuljica stearina.Zagrevajte dok vam toplomer ne pokaže 80 CDodajte nekoliko kapi eteričnog ulja  i boje za namirnice po želji.
Mešavinu prelijte u kalupe.kod dvobojnih svijeća prvo prelijte sloj u jednoj boji a kad se ohladi,dolijte drugi sloj boje.