Savjeti za čišćenje

Svaka od nas zna bar jedan trik kako svoj dom održavati čistim i to bez skupih kemikalija!
Ovo su samo neki od trikova koje možemo koristiti svakodnevno.


 Nakon usisavanja često se stanom širi neugodan miris prašine,kako bi to spriječile u vrećicu od svog usisavača stavite komadić vate natopljen nekim vašim omiljenim mirisnim uljem.

Za tepih kao nov-osviježite ga tako što ćete ga posuti kuhinjskom solju te istrljati grubljom četkom a potom temeljno usisati.

Kamenac na vašem tušu-natopite u mješavini od vode i alkoholnog octa u omjeru 1:1 te isperite

    Usporedite li cijenu maramica za brisanje prašine i vlažnih maramica primijetit ćete da su prilično skupe.Stoga za čišćenje rabite druge,pomoću njih namještaj također dobije potrebnu njegu!


    Rezbareni namještaj- prašine na svom prekrasnom rezbarenom namještaju možete se riješiti uz pomoć tankog kista namočenog u polituru za namještaj.


     Tamni namještaj-za laštenje tamnog namještaja koristite hladni crni čaj.Pamučnu krpicu umočite u čaj te premažite namještaj,samo pazite da krpica ne bude previše mokra jer bi mogle ostati fleke.    Lakirani namještaj-vaš lakirani namještaj ponovno ćese sjajiti ako ga premažete mješavinom pola litre piva i par kapi limunovog soka.

    Tapacirani namještaj-uglavnom se čisti suhom pjenom ali ukoliko za nju nemate novca uzmite pjenu za brijanje,pošpricajte je po namještaju,malo iščetkajte,ostavite da se osuši pa usisajte.Vaše boje će ponovno biti osvježene.